Frank de Boer
NOS VoetbalAangepast

Dramatische start De Boer en Conte, Koeman wint

Nieuwkomer Huddersfield Town heeft het debuut van Frank de Boer in de Premier League verpest. Op eigen veld ging De Boer met 3-0 onderuit.

Na nog geen half uur spelen keek Crystal Palace al tegen een 2-0 achterstand aan. Joel Ward maakte een eigen goal, drie minuten later kopte Steve Mouney de gasten op 2-0. Na de rust zorgde Mouney ook voor de derde goal.

'Dure les'

De Boer sprak van een valse start. "We begonnen best goed, maar na tien minuten veranderde de wedstrijd. Wij deden toen niet meer wat we hadden afgesproken", zei De Boer bij Sky Sports.

"Dit is een dure les voor ons, maar er zijn nog 37 wedstrijden te spelen", aldus De Boer.

Wayne Rooney

Ronald Koeman is het seizoen wel goed begonnen. Everton, met Davy Klaasen in de basis, won in eigen huis met 1-0 van Stoke City, waar Erik Pieters een basisplaats had.

Wayne Rooney, die afgelopen zomer terugkeerde naar de Toffees van Manchester United, maakte op slag van rust de enige goal van de wedstrijd.

Conte

Chelsea is het seizoen in mineur begonnen. Burnley, de nummer zestien van vorig seizoen, won met 3-2 bij de regerend kampioen, die het duel met negen spelers afsloot.

Chelsea verloor na bijna een kwartier Gary Cahill, die wegens een harde charge op Steven Defour rood kreeg, en zag Burnley voor rust drie keer scoren. Sam Vokes trof doel met een volley en een kopbal en tussen zijn treffers in vond Stephen Ward de verre hoek met een bekeken schot.

Alvaro Morata kopte na rust vallend raak voor Chelsea, waarna Cesc Fabregas in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg. Toch trof David Luiz daarna nog doel met een intikker, maar meer zat er voor Chelsea niet in.

Pröpper verliest bij debuut

Brighton & Hove Albion heeft thuis met 2-0 verloren van Manchester City. Davy Pröpper, deze week overgekomen van PSV, begon in de basis bij de promovendus. Sergio Agüero en Lewis Dunk (eigen goal), maakten de goals voor City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl