Arjen Robben
NOS VoetbalAangepast

Robben maakt rentree na kuitblessure bij winnend Bayern

Arjen Robben heeft in de bekerwedstrijd tegen Chemnitzer FC zijn rentree gemaakt bij Bayern München. Robben speelde het laatste half uurtje mee in de 5-0 overwinning van de landskampioen.

Robben miste een groot deel van de voorbereiding. Bij een partijtje tennis liep hij een kuitblessure op. Zijn rentree is goed nieuws voor het Nederlands elftal, dat aan het einde van de maand tegen Frankrijk speelt in de WK-kwalificatie. Robben heeft nog een kleine drie weken om wedstrijdritme op te doen.

Robert Lewandowski scoorde twee maal voor Bayern tegen de derdeklasser. Ook Kingsley Coman, Franck Ribery en Mats Hummels maakten een goal tegen Chemnitz.

Peter Bosz

Ook Borussia Dortmund is de eerste ronde van de beker zonder problemen doorgekomen. De ploeg van Peter Bosz won met 4-0 bij FC Rielasingen-Arlen, dat uitkomt op het zesde niveau.

Vorige week verloor Bosz met Dortmund nog de Duitse Supercup na penalty's van Bayern.

Bij Borussia Dortmund ontbrak Ousmane Dembélé. De Fransman werd door zijn club tot maandag geschorst omdat hij donderdag niet op de training verscheen. Hij wilde zo een transfer naar Barcelona afdwingen.

"We gaan zaterdagavond even met de clubleiding om de tafel zitten" zei Bosz. "Zondag zal de club wel zeggen wat er gaat gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl