Dumoulin pakt leiderstrui in BinckBank Tour

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wellens grijpt ritzege in BinckBank Tour, Dumoulin neemt leiderstrui over

Tim Wellens heeft de zesde etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De 26-jarige Belg was in de straten van Houffalize sneller dan zijn medevluchter Tom Dumoulin, die wel de groene leiderstrui over van Lars Boom, die met achterstand over de streep kwam.

Dumoulin staat met nog een rit te gaan vier seconden voor Tim Wellens, die de wedstrijd in 2014 en 2015 wist te winnen.

BinckBank klassement na etappe 6 NOS

De koers werd gekenmerkt door de vele uitvallers. Het slechte weer in de Belgische Ardennen was reden voor veel renners om een dag voor het einde af te stappen.

Met nog dertig kilometer te gaan trokken de mannen van Lotto-Soudal het overgebleven peloton uit elkaar. Lars Boom raakte even achterop, maar kon met behulp van een ploeggenoot terugkeren in de eerste groep van de koers. Niet veel later brak het peloton opnieuw in stukken en wisten er twee man te ontsnappen.

Wellens sterk in gouden kilometer

Het leek erop dat Tim Wellens en Peter Sagan weg konden komen, maar wereldkampioen Sagan werd door een lekke voorband teruggeslagen. De wereldkampioen moest lang wachten op een nieuw wiel en kwam terecht in een groep met achterblijvers.

Net voor het ingaan van de gouden kilometer wist Tom Dumoulin aan te sluiten bij Wellens. Tijdens de gouden kilometer pakte Wellens alle sprints en kwam in het klassement dichterbij Tom Dumoulin, die in elke sprint tweede werd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin na veroveren leiderstrui: verdedigen wordt heel lastig

Dumoulin en Wellens gingen de laatste drie kilometer in met een voorsprong van meer dan 20 seconden. De Nederlands kampioen tijdrijden had het heel moeilijk en moest korte kopbeurten doen. Wellens bleef volle bak doorrijden en de voorsprong bleef groot genoeg. Op de finish was Tim Wellens sterker en kon Dumoulin er niet meer overheen komen.

Met de bonificatieseconden op de finish en de seconden in de gouden kilometer komt Tim Wellens vier seconden tekort om de leiderstrui te pakken. De groene trui gaat naar Tom Dumoulin die hem overneemt van Lars Boom.

Morgen is de laatste etappe van de BinckBank Tour met een rit in de Vlaamse Ardennen tussen Essen en Geraardsbergen. Dumoulin verwacht morgen een zware dag. "Het wordt heel lastig, Tim was vandaag sterker dan ik. Hopelijk kan ik zijn aanval beantwoorden."