Hulpverlening in Burgh-Haamstede Roland de Jong
NOS Nieuws Regionaal nieuws Aangepast

Gewonden bij uitbraak paarden in Burgh-Haamstede

Op de folkloristische Burghsedag in het Zeeuwse Burgh-Haamstede zijn vanmiddag zes mensen gewond geraakt. Bij het evenement op de Burghse Ring braken twee Friese paarden los.

Drie van de zes gewonden moesten naar het ziekenhuis worden gebracht; één van hen er ernstig aan toe. Drie andere gewonden konden ter plaatse worden behandeld.

Omroep Zeeland meldt dat de twee paarden onderweg waren naar een optreden met een zogenaamd vliegend tapijt achter zich. Toen een leidsel tussen de benen van een van de paarden terechtkwam, raakte het dier in paniek en sloeg op hol. Daarbij trok hij het andere paard mee het publiek in.

Vakantie

Volgens voorzitter Ben Meddeler is het de eerste keer in 27 jaar dat er iets ernstigs gebeurt tijdens de Burghsedag. Hij is aangeslagen. "We leven erg mee met de gewonden en hun familieleden. Sommige mensen waren hier op vakantie en dan overkomt je dit."

Meddeler heeft alle lof voor de hulpverlening. ''De aanwezige EHBO'ers kregen al heel snel hulp van mensen uit de medische hoek en politie en de verdere hulpverlening was snel ter plekke. Het veiligheidsplan heeft in die zin goed gewerkt."

Het vervolg van de paardendemonstratie op de Hoge Burgh is afgelast.

STER reclame