Succes voor zangeres Taylor Swift in zaak 'billenknijper'

Aangepast
AFP

Popster Taylor Swift heeft een belangrijke slag geslagen in haar juridische strijd tegen radio-dj David Mueller. De twee staan tegenover elkaar in de rechtbank. Swift beweert dat Mueller in haar billen heeft geknepen, de dj ontkent dat en zegt dat hij door een valse beschuldiging zijn baan is kwijtgeraakt. De dj werd na het vermeende incident ontslagen.

Mueller eist van Swift een bedrag van 3 miljoen dollar. Een rechter in Denver heeft nu besloten dat de zangeres niet verantwoordelijk is voor zijn ontslag. Er is daar te weinig bewijs voor, zegt de rechter.

In 2013 was Swift voor een actie in Denver. Toen zij met Mueller op de foto ging, zou de 55-jarige dj haar billen hebben betast. Ook zou hij erin hebben geknepen. Swift klaagde daarover bij zijn werkgever, maar wilde het verder stil houden.

In 2015 begon Mueller echter een rechtszaak tegen Swift omdat het ontslag onterecht zou zijn. Swift besloot daarop zelf ook een aanklacht in te dienen.

Swift heeft Mueller aangeklaagd voor aanranding. Ze eist het symbolische bedrag van 1 dollar van de dj. Die rechtszaak gaat maandag verder.

De oud-baas van David Mueller staat de pers te woord AFP

In de Verenigde Staten is deze week veel aandacht voor de juridische strijd tussen Swift en Mueller. Niet alleen entertainmentzenders doen verslag, ook landelijke netwerken als ABC en NBC hebben er verslaggevers op afgestuurd.

Op sociale media is er veel discussie over de reden van de rechtszaak. Taylor Swift zegt dat ze een voorbeeld wil stellen en dat vrouwen mondiger moeten worden.

David Mueller over het 'billen knijpen'