Drama voor estafettevrouwen op 4x400

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Diskwalificatie voor estafettevrouwen op 4x400
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Door een foute wissel zijn de Nederlandse estafettevrouwen bij de WK atletiek in Londen uitgeschakeld op de 4x400 meter. Madiea Ghafoor, die kort daarvoor ook de 4x100 meter liep, leek uitgeput en liet als eerste loopster het stokje vallen.

Lisanne en Laura de Witte en Eva Hovenkamp liepen daarna nog wel door, maar na afloop van de race werd het Nederlandse kwartet uit de uitslagenlijst geschrapt.

Na afloop zoekt Ghafoor naar een oorzaak voor haar fout. "Ik weet niet wat er gebeurde. Op het moment dat ik het stokje wilde geven schoot hij uit mijn hand. Ik heb dit nog nooit gehad."

Vermoeidheid?

Met de 4x100 estafette die ze kort daarvoor liep had het niets te maken, benadrukt Ghafoor. "Het waren niet mijn benen. Natuurlijk was ik moe op het einde, maar dat is normaal. Ik weet het gewoon echt niet."

"We hadden mooie dingen willen laten zien", jammert Laura de Witte. "Dit soort dingen gebeuren tijdens de estafette, daar moeten we mee leren omgaan. Het is superjammer, maar we hebben gestreden voor wat we waard waren."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ghafoor baalt: stokje schoot uit mijn hand

STER Reclame