Estafettevrouwen 4x100 naar finale, mannen uitgeschakeld

Aangepast
Estafettevrouwen door naar finale 4x100
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse estafettevrouwen hebben zich bij de WK atletiek in Londen ternauwernood geplaatst voor de finale (vanavond 22.30 uur) van de 4x100 meter.

Het team, bestaande uit Madiea Ghafoor, Dafne Schippers, Naomi Sedney en Jamile Samuel, eindigde in de series als vierde, maar mag op basis van tijd (42,64) als zevende door naar de eindstrijd.

Nederland, dat in 2016 Europees kampioen werd in Amsterdam, maakt dit seizoen nog niet dezelfde sterke indruk als vorig jaar, maar de eerste race in de Britse hoofdstad verliep vrij soepel. In de series zette Oranje de snelste tijd van het seizoen neer.

Voor Schippers was het de tweede race in iets meer dan twaalf uur tijd. Gisteravond veroverde ze op dezelfde baan goud op de 200 meter.

Estafettevrouwen: puntjes op de i voor finale
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mannen uitgeschakeld

De Nederlandse mannen zien we niet terug in de finale. Giovanni Codrington, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Taymir Burnet eindigden in de series als zesde (38,66), als elfde in totaal, en zijn uitgeschakeld. Oranje moet het bij de WK doen zonder de geblesseerde Churandy Martina.

Jamaica, met de afzwaaiende Usain Bolt, zette in de series de derde tijd (37,95) neer, vlak achter Groot-Brittanniƫ en de Verenigde Staten.

1/2Estafettemannen uitgeschakeld op 4x100
2/2Estafettemannen trots ondanks uitschakeling