Estafettevrouwen 4x100 naar finale, mannen uitgeschakeld

Estafettevrouwen door naar finale 4x100
NL
Madiea Ghafoor, Dafne Schippers, Naomi Sedney en Jamile Samuel plaatsen zich bij de WK in Londen als zevende voor de finale. Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse estafettevrouwen hebben zich bij de WK atletiek in Londen ternauwernood geplaatst voor de finale (vanavond 22.30 uur) van de 4x100 meter.

Het team, bestaande uit Madiea Ghafoor, Dafne Schippers, Naomi Sedney en Jamile Samuel, eindigde in de series als vierde, maar mag op basis van tijd (42,64) als zevende door naar de eindstrijd.

Nederland, dat in 2016 Europees kampioen werd in Amsterdam, maakt dit seizoen nog niet dezelfde sterke indruk als vorig jaar, maar de eerste race in de Britse hoofdstad verliep vrij soepel. In de series zette Oranje de snelste tijd van het seizoen neer.

Voor Schippers was het de tweede race in iets meer dan twaalf uur tijd. Gisteravond veroverde ze op dezelfde baan goud op de 200 meter.

Estafettevrouwen: puntjes op de i voor finale
NL
De reacties van Madiea Ghafoor, Dafne Schippers, Naomi Sedney en Jamile Samuel na hun succesvolle race in de series van de 4x100 estafette.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mannen uitgeschakeld

De Nederlandse mannen zien we niet terug in de finale. Giovanni Codrington, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Taymir Burnet eindigden in de series als zesde (38,66), als elfde in totaal, en zijn uitgeschakeld. Oranje moet het bij de WK doen zonder de geblesseerde Churandy Martina.

Jamaica, met de afzwaaiende Usain Bolt, zette in de series de derde tijd (37,95) neer, vlak achter Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Estafettemannen uitgeschakeld op 4x100
NL
Giovanni Codrington, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Taymir Burnet eindigen in hun serie als zesde (elfde in totaal) en zijn uitgeschakeld.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
1/2Estafettemannen uitgeschakeld op 4x100
Estafettemannen trots ondanks uitschakeling
Giovanni Codrington, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Taymir Burnet na uitschakeling op de 4x100 estafette op de WK atletiek in Londen.
2/2Estafettemannen trots ondanks uitschakeling
97 gerelateerde artikelen