Joost Luiten tijdens de major in Charlotte
NOS Sport

Joost Luiten uitgeschakeld op de US PGA Championship

Hoewel 25 golfers hun tweede ronde van het PGA Championship nog af moeten maken, is Nederlander Joost Luiten klaar in de laatste major van 2017. De Zuid-Hollander ging op de tweede dag in Charlotte (North Carolina) de baan rond met 73 slagen. Donderdag had hij er 76 nodig wat zijn totaal op 149 slagen bracht, twee meer dan de cut van 147 slagen.

Volgens Luiten is het vooral de eerste ronde die ervoor zorgde dat zijn toernooi erop zit. "Ik heb genoeg kansen gehad, maar ze niet benut. Achteraf is het vooral de triple bogey in de eerste ronde die me nekt", aldus Luiten op zijn website.

Hole-in-one

Afgelopen donderdag stond Joost Luiten nog in grote belangstelling na een hole-in-one op hole vier. Zijn afslag stuiterde tegen de vlag, waarna de bal precies omlaag in het putje viel. Zijn goede score op hole vier was dan ook het enige lichtpuntje van die dag. De Zuid-Hollander sloot de dag af met +5

Twee man gaan aan de leiding op het US PGA Championship in Charlotte. De Amerikaan Kevin Kisner en de Japanner Hideki Matsuyama staan beiden op 134 slagen, acht onder par. De winnaar van het toernooi in 2016, Jason Day, staat op dit moment tweede. De 29-jarige Australiër volgt op twee slagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl