Invaller Olivier Giroud in extase na zijn winnende treffer in de 85ste minuut

Arsenal klopt Leicester in spectaculaire seizoensopening

Arsenal heeft aan een spectaculair gevecht met Leicester City drie punten overgehouden. Het won het openingsduel van het Premier League-seizoen met 4-3.

De eerste helft was om de vingers bij af te likken, met een jagend Arsenal en een op de counter loerend Leicester. Al na twee minuten gaf topaankoop Alexandre Lacazette zijn visitekaartje door Arsenal met een fraaie kopbal op 1-0 te zetten.

Drie minuten later stond het alweer 1-1, ook na een kopbal van Shinji Okazaki. Jamie Vardy zorgde er vervolgens voor dat de bezoekers zelfs weer op voorsprong kwamen, maar vlak voor rust trok Danny Welbeck de stand alweer gelijk met een frommelgoal.

Jamie Vardy schreeuwt het uit na zijn eerste treffer in het duel met Arsenal
    Alexandre Lacazette gaf na twee minuten al zijn visitekaartje af met een prachtige treffer
    Jamy Vardy stoïcijns terwijl hij geknuffeld wordt door zijn teamgenoten na de 2-3

Wie dacht dat Arsenal daarna door zou drukken, kwam bedrogen uit. De Londenaren moesten zelfs weer in de achtervolging na de tweede treffer van Vardy.

Tien minuten voor tijd besloot trainer Arsène Wenger zijn laatste troeven in te zetten. En dat betaalde zich uit. In de 83ste minuut maakte invaller Aaron Ramsey gelijk met een snoeihard schot. Twee minuten kroonde die andere invaller Olivier Giroud zich tot matchwinner.

Olivier Giroud en Aaron Ramsey staan tien minuten voor tijd klaar voor hun invalbeurt