Iraniërs protesteren tegen minister van Sport na uitsluiten spelers

Mehdi Mahdavikia tijdens een training AFP

In Iran wordt op sociale media fel geprotesteerd tegen de Iraanse minister van Sport. Die besloot gisteren dat de internationals Massoud Schojaei en Ehsan Hajsafi niet meer voor het Iraanse elftal mogen spelen.

Schojaei en Hajsafi speelden vorige week met hun Griekse club Panionios tegen Maccabi Tel Aviv. Vanwege de politieke spanningen tussen Israël en Iran is het Iraanse spelers al 38 jaar niet toegestaan tegen Israëlische clubs te spelen.

Een van de mensen die hard uithaalt naar de minister van Sport is de Iraanse oud-voetballer Mehdi Mahdavikia, die 111 interlands speelde voor Iran. "Hopelijk komt eens de dag dat de politiek het voetbal met rust laat", schrijft hij op Instagram. De overheid kan zich wat Mahdavikia betreft beter bezighouden met belangrijker zaken als armoedebestrijding, drugsgebruik en werkloosheid.

Massaal protest

Mahdavikia schrijft ook dat Iran nooit zal vergeten hoeveel blijdschap de spelers de fans hebben bezorgd met hun spel. De massale protesten op vooral Twitter hebben vooralsnog niets opgeleverd.

Door hun uitsluiting kunnen Schojaei en Hajsafi niet meedoen aan het WK in Rusland, waarvoor Iran zich heeft gekwalificeerd.

Sport
@DLF_Sport
Mehdi #Mahdavikia, ehem. HSV-Profi, kritisiert nach dem Ausschluss von zwei Nationalspielern die iranische Politik. https://t.co/a8wmcWKaCV
11 maanden geleden

STER Reclame