Haase na primeur nu tegen Federer in Montreal

Aangepast

Robin Haase heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finales van een masterstoernooi. Zonder groots te spelen was hij in Montreal in de kwartfinales met 4-6 ,6-3, 6-3 te sterk voor Diego Schwartzman.

In de halve finales stuit Haase nu op de als tweede geplaatste Roger Federer.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Haase verslaat Schwartzman en bereikt halve finales: een primeur

Haase begon met positieve cijfers aan de kwartfinale tegen Schwartzman: zijn eerdere vier duels met de kleine Argentijn had hij gewonnen. Deze keer was hij echter gewaarschuwd want Schwartzman, die beschikt over een groot loopvermogen, had in Montreal de Oostenrijker Dominic Thiem (3) verslagen.

Maar daar stond dan wel weer Haases zege op Grigor Dimitrov (7) tegenover. Na een slordige eerste set die hij met 4-6 inleverde, snelde Haase in de tweede set naar 4-1 waarna hij op 4-2 vijf breakpoints miste. De Hagenaar bleef echter kalm en Schwartzman begon te mopperen. Na 2 uur en drie sets had Haase de buit binnen.

In 2012 bereikte Haase voor het laatst de kwartfinales van een masterstoernooi. Toen moest hij in Monte Carlo zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic.

Roger Federer is de tegenstander van Haase in de halve finale EPA

Roger Federer, de volgende tegenstander van Haase in Montreal, schaarde zich ten koste van Roberto Bautista Agut (12) onder de beste vier.

Federer had in de zes vorige duels met de Spanjaard geen set verloren en dat deed hij ook dit keer niet: het werd 6-4, 6-4.

De Zwitser, winnaar in 2004 en 2006 en drie keer verliezend finalist in Montreal, serveerde niet al te best, speelde vaak wat gehaast en slordig, maar desondanks kwam hij niet in de problemen.

Het eerste bedrijf won Federer na een break in de negende game. Bautista Agut kwam in de tweede set nog wel terug van een vroege break achterstand, vooral door onzorgvuldig spel van de Zwitser, maar leverde direct weer zijn opslag in. Spannend werd het daarna niet meer.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Federer ten koste van Bautista Agut in halve finales Montreal
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame