Pieter Braun in actie bij het hoogspringen
NOS SportAangepast

Meerkampers sluiten matige WK-dag af met goede 400 meter

Meerkampers Eelco Sintnicolaas (4.094 punten) en Pieter Braun (4.047 punten) hebben een matige eerste WK-dag afgesloten met een prima 400 meter. Na vijf onderdelen staan Sintnicolaas en Braun op respectievelijk de zeventiende en de negentiende plaats.

Op het vijfde onderdeel, de 400 meter, sprintte Braun in zijn serie naar de tweede plaats in 48,53, zijn beste tijd van het seizoen. "Ik moest bijna kotsen. Morgen moet ik mezelf echt overtuigen dat ik het kan, misschien scoor ik dan wel vijf persoonlijke records."

Meerkampers sluiten matige WK-dag af met goede 400 meter

Ook Sintnicolaas was snel, hij eindigde als derde in zijn race in 48,73. "Het was echt een moeizame eerste dag, bij de 100 meter kreeg ik al meteen kramp in mijn kuit. Ik ben blij dat het er nu even op zit, maar ik voel dat het er is. Per onderdeel probeer ik eruit te halen wat erin zit."

Eerder op de avond maakten Sintnicolaas en Braun weinig indruk op het onderdeel hoogspringen. Sintnicolaas kwam niet verder dan 1,90 meter, Braun bleef steken op 1,93 meter. Dat was vooral teleurstellend voor Braun die dit seizoen zijn persoonlijk record bij het hoogspringen nog verbeterde naar 2,05 meter.

De Fransman Kevin Mayer gaat na vijf onderdelen aan de leiding met 4.478 punten. Zaterdagochtend gaat de meerkamp verder in Londen met de 110 meter horden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl