Reuters

Koffie voor mannen duurder in Australisch café

time icon Aangepast

Een café in Melbourne laat mannelijke klanten een week per maand 18 procent meer betalen voor een kopje koffie. Zo wil de eigenaresse klanten wijzen op het gemiddelde salarisverschil tussen mannen en vrouwen in Australië, dat ook 18 procent is.

Alexandra O'Brien zal geen klant eruit gooien als hij weigert om meer te betalen. "Maar dit is wel een kans om iets goeds te doen", zegt de eigenaresse tegen de Australische tv-zender Channel Seven. De opbrengst van de actie gaat naar goede doelen die de positie van de vrouw willen verbeteren.

Eerste keus

"Ik vind het wel eerlijk", zegt een vrouwelijke klant. "Zeker als je denkt aan de ongelijke positie van de vrouw." Maar ook mannelijke klanten van de koffiezaak vinden het een sympathiek idee. "Ik kan er wel mee leven", zegt een van hen. "Er is tenslotte een aanzienlijk verschil in inkomens, terwijl dat officieel niet mag."

De toeslag voor mannen is overigens niet het enige privilege voor bezoeksters van de 'Handsome Her', zoals het café heet. Vrouwen hebben ook de eerste keus als het om een tafeltje gaat.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In dit Australische café betalen mannen meer

STER Reclame