AFP

In Portugal woeden opnieuw natuurbranden. Die braken de afgelopen dagen uit in verschillende delen van het land. In een van de gebieden heeft de brandweer meer dan 700 mensen ingezet om het vuur te bestrijden.

Een van de branden brak woensdagavond uit in het dorp Aldeia do Mato, 150 kilometer ten noordoosten van Lissabon. Vier dorpen in de omgeving werden gisteren geëvacueerd en zeker een huis is door het vuur verwoest. Volgens de Portugese reddingsdienst ANPC heeft de brand inmiddels drie fronten en meerdere wegen zijn afgesloten.

De autoriteiten melden dat er geen gewonden zijn gevallen. Meerdere blusvliegtuigen helpen de 700 brandweermensen met het bestrijden van het vuur.

Opnieuw felle bosbranden in Portugal

Een andere grote natuurbrand ontstond gisteren in een gebied ten zuiden van Lissabon, in de gemeente Grândola. Daar proberen meer dan 200 brandweermensen het vuur te bestrijden.

Verspreid door Portugal woeden volgens de reddingsdienst momenteel meer dan dertig natuurbranden.

In juni vielen bij hevige bosbranden in het land zeker 64 doden. Het vuur verspreidde zich toen snel door de extreme droogte. Ook de vele eucalyptusbomen in het gebied zouden meespelen bij de omvang van de brand.

De meeste slachtoffers vielen op een weg. Ze wilden met de auto vluchten voor de branden en raakten ingesloten door het vuur.

STER reclame