Taylor Swift getuigt tegen 'billenknijpende' dj

Aangepast
EPA

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft vandaag in de rechtbank een verklaring afgelegd. Ze getuigde tegen een radio-dj die haar vier jaar geleden onzedelijk zou hebben betast tijdens het maken van een foto.

Volgens Swift legde dj David Mueller tijdens een meet-and-greet langdurig zijn hand op haar billen. Daarna zou hij zijn hand onder de rok van de zangeres hebben geduwd en in haar billen hebben geknepen.

Hyper Observer
@HyperObserver
#Celeb Featured PIX: #TaylorSwift in #Denver DJ #Mueller trial re 'grope'.
11 maanden geleden

De dj zelf ontkent en zegt dat hij door de valse beschuldiging zijn baan is kwijtgeraakt. Daarom sleepte hij de zangeres voor de rechter en eist hij zo'n 2,5 miljoen euro schadevergoeding.

Swift klaagde op haar beurt Mueller aan. Ze eist het symbolische bedrag van 1 dollar. De 27-jarige zangeres zegt dat ze een voorbeeld wil stellen en dat vrouwen mondiger moeten worden.

Ribben

Tijdens de zitting zei Swift dat ze na het voorval nog wel doorging met ontmoetingen met andere fans, maar ze bleef zo ver mogelijk uit de buurt van de dj. Iemand van de beveiliging zou getuige zijn geweest van het incident.

Mueller houdt vol dat hij niet aan de billen van de zangeres heeft gezeten. "Ik was met mijn hand bij haar ribben. Daarna deed ik hem klaarblijkelijk naar beneden."

Showbizz-site TMZ over het voorval

Gisteren stond de moeder van Taylor Swift al voor de rechter. Volgens Andrea Taylor kon haar dochter er niet bij dat de dj het had gedaan. De zangeres bedankte Mueller na de foto zelfs nog beleefd.

"Ze vertelde me huilend het verhaal. Als ouder vroeg ik me op dat moment af waarom ik haar heb geleerd altijd beleefd te blijven." De moeder is na het incident bewust niet naar de politie gegaan omdat ze niet wilde dat het haar leven zou beheersen. "Ik wilde niet dat ze er in elk interview over zou moeten praten."

STER Reclame