Olympisch kampioen Peter Burling komt aan boord bij Team Brunel
NOS SportAangepast

Team Brunel strikt olympisch kampioen Burling

Peter Burling zal met Team Brunel deelnemen aan de komende editie van de Volvo Ocean Race, de prestigieuze zeilrace om de wereld. Met de Nieuw-Zeelander krijgt de Nederlandse boot een olympisch kampioen aan boord: hij veroverde vorig jaar in Rio de Janeiro goud in de 49er-klasse.

De 26-jarige Burling, die in 2012 in dezelfde categorie met olympisch zilver genoegen moest nemen, won eerder dit jaar de America's Cup en kan daardoor de eerste zeiler worden die de triple op zijn naam brengt: olympisch goud, America's Cup en de Volvo Ocean Race.

Hoewel het voor Burling zijn eerste echte offshore-wedstrijd wordt, toonde schipper Bouwe Bekking zich zeer content met het nieuwe bemanningslid. "Ik zie Peter als een exponent van een nieuwe talentvolle generatie. Hij heeft zich ondanks zijn jonge leeftijd al echt bewezen. En hij neemt zijn ervaring vanuit het olympische zeilen en de America's Cup mee."

Peter Burling en Blair Tuke in actie tijdens de Spelen In Rio

Burling, die ook zeven wereldtitels op zijn palmares heeft staan, boekte zijn olympische successen samen met Blair Tuke. En ook hij debuteert in de Volvo Ocean Race, die op 14 oktober in Alicante van start gaat. Tuke is gestrikt door het Spaanse Mapfre.

Met de nieuwste aanwinst is het aantal zeilers bij Team Brunel op zeven gekomen: de Nederlanders Bouwe Bekking en Carlo Huisman, de Australiër Kyle Langford, de Argentijnen Juanpa Marcos en Maciel Cicchetti, de Italiaan Alberto Bolzan en dus de Nieuw-Zeelander Peter Burling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl