Zware hagelschade voor vakantiegangers aan het Gardameer

Aangepast
Kees Alting / NOS Ooggetuige

Tientallen Nederlandse vakantiegangers die aan het Gardameer in Italië kamperen, hebben schade opgelopen door een fikse hagelbui. Bij de alarmcentrale van de ANWB zijn sinds het noodweer van gisteravond zo'n veertig meldingen binnengekomen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hagelschade aan het Gardameer

Veel meldingen gaan over kapotte ruiten van auto's en caravans. Volgens de ANWB ging het om plaatselijk zeer felle hagelbuien. Lokale garagebedrijven zijn benaderd om de ruitschade zo snel mogelijk te repareren, voor mensen die dit weekend naar huis gaan.

Kampeerders bij de plaats Bardolino aan het Gardameer stuurden foto's van hagelstenen zo groot als golfballen. Die sloegen deuken in auto's en caravans.

1/4 Kees Alting / NOS Ooggetuige
2/4 Kees Alting / NOS Ooggetuige
3/4 Kees Alting / NOS Ooggetuige
4/4 Kees Alting / NOS Ooggetuige

Onder anderen een Limburgs gezin dat op de camping bij Bardolino staat, is getroffen door de hagelstenen. "We zijn over de kinderen gaan liggen om ze te beschermen tegen de enorme hagelstenen", zegt Martijn Janssen uit Veulen tegen 1Limburg.

Zijn vrouw liep een lichte hersenschudding op. Een vriend van het stel, een man uit Venray, raakte gewond aan zijn hoofd en moest zich laten hechten.

Op de camping is het volgens Janssen een slagveld. "Gescheurde tenten, kapotte autoruiten. Veel mensen gaan nu naar huis." Ook de Limburger heeft hagelschade aan zijn auto. Toch is het gezin niet van plan om de vakantie vroegtijdig te beëindigen.

STER Reclame