NOS NieuwsAangepast

Noord-Korea laat Canadese predikant gaan

Noord-Korea heeft een Canadese predikant vrijgelaten die twee jaar geleden werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De man, Hyeon Soo Lim, is om medische redenen vrijgelaten, meldt het staatspersbureau KCNA. Verdere details zijn niet bekendgemaakt.

In januari 2015 keerde de predikant niet terug na een bezoek aan het land. Twee maanden later bleek dat hij vastzat. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot levenslang, omdat hij zich met zijn "religieuze activiteiten" schuldig had gemaakt aan misdaden tegen de staat.

Warmbier

Twee maanden geleden liet Noord-Korea de Amerikaanse student Otto Warmbier ook om medische redenen vrij. Hij zat ruim een jaar gevangen, liep hersenschade op en raakte in coma. Enkele dagen na thuiskomst overleed hij.

Warmbier was veroordeeld tot vijftien jaar strafkamp, omdat hij een vlag met communistische propaganda zou hebben gestolen.

Sinds vorige maand mogen inwoners van de VS niet meer naar Noord-Korea reizen. Het is nog niet duidelijk tot wanneer het verbod geldt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl