Tom Dumoulin
NOS SportAangepast

De sport van dinsdag bij de NOS

De tweede etappe van de BinckBank Tour (voorheen Eneco Tour) is een individuele tijdrit over 9 kilometer door de straten van Voorburg en Leidschendam. Natuurlijk hebben Tom Dumoulin (Sunweb), Jos van Emden (Lotto-Jumbo) en Tony Martin (Katusha) deze etappe aangevinkt in hun agenda.

De koers is vanaf 15.00 uur live te zien op NPO 1, NPO Sport en NOS.nl. De samenvatting is te zien in de uitzendingen van Studio Sport.

Op de WK atletiek is het weer de beurt aan Dafne Schippers om te schitteren. De winnares van het brons op de 100 meter komt rond 20.30 uur uit in de eerste ronde van de 200 meter.

Even later komt de tweede Nederlandse van de dag in actie. Melissa Boekelman, die onlangs haar persoonlijk record aanscherpte tot 18,36 meter, komt uit in de kwalificaties bij het kogelstoten.

Alle wedstrijden van de vijfde dag van de WK atletiek zijn vanaf 20.00 uur rechtstreeks te zien via NPO 3, NPO Sport en NOS.nl.

Europese Super Cup en PSV

In Skopje staan de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League tegenover elkaar in de strijd om de Europese Super Cup. Real Madrid, in de CL-finale te sterk voor Juventus, neemt het op tegen Manchester United, dat in de EL-finale Ajax versloeg.

De wedstrijd kan via NOS.nl op de voet worden gevolgd in ons liveblog. Een samenvatting is te zien in het late Journaal op NPO 1.

Verder komt in Nieuwsuur Phillip Cocu aan het woord. De trainer van PSV blikt terug op de dramatische Europese uitschakeling en vooruit op het nieuwe eredivisieseizoen, dat voor PSV zaterdag begint met een thuiswedstrijd tegen AZ.

Programma's dinsdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
15.00 uur BinckBank Tour, etappe 2 NOS.nl, NPO Sport en NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.00 uur WK atletiek met Schippers en Boekelman NOS.nl, NPO Sport en NPO 3
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
23.27 uur Late journaal met sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl