KNVB media

De Nederlandse voetbalsters zijn maandagavond gehuldigd in Utrecht. In een vol Park Lepelenburg kregen de kersverse Europees kampioenen een groots onthaal.

Na een korte boottocht, die langer was dan gepland om meer mensen de gelegenheid te geven de Europees kampioenen te zien, verschenen de speelsters en staf op het podium in Park Lepelenburg om daar te worden toegezongen door zo'n 12.500 uitzinnige en in het oranje geklede fans.

De speelsters werden een voor een naar voren geroepen en iedereen werd even hard toegejuicht. Aanvoerster Mandy van den Berg sprak de menigte toe.

"Lieve supporters van Nederland, dit hadden we alleen maar mogen dromen. Om hier te staan als winnaars, met jullie erbij. Wij hebben genoten van een fantastisch toernooi, maar vooral van jullie support. Dank jullie wel!"

Aanvoerster Van den Berg bedankt fans in Utrecht

Bondscoach Sarina Wiegman roemde in haar speech de speelsters, maar ook de staf. "Dit is echt een ontzettend goed stel, maar daarachter staat een aantal mensen in blauwe hemden. Die zijn ook goed hoor hé... Want zonder die mensen kunnen deze oranjehemden niet presteren."

Nestor Foppe de Haan werd vervolgens massaal toegezongen. En dat zorgde voor emoties bij de 74-jarige Fries, die zijn tranen nauwelijks kon bedwingen. "Foppe is top, maar de rest is ook top!", benadrukte Wiegman.

Om af te sluiten met: "Wat wij vooral fantastisch vonden en vinden, is dat een maand voordat we überhaupt een wedstrijd hadden gespeeld, jullie allemaal al kaarten hadden gekocht voor de poulewedstrijden. Dank jullie wel voor jullie steun."

Wiegman: Foppe is top, maar de rest ook

STER reclame