Zoekactie zaterdag in Turkije naar Joey Hoffmann
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe zoektocht naar vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen

Er komt in Turkije binnen enkele dagen een nieuwe zoektocht naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen. Dat heeft de Turkse politie bekendgemaakt. Het zoekgebied wordt uitgebreid en er worden drones en andere specialistische apparatuur ingezet.

De 21-jarige Hoffmann werd voor het laatst gezien op 8 juli in de Zuid-Turkse plaats Silifke. Hij was daar in het gezelschap van het echtpaar Bjorn en Derya Breukers, ook uit Haaksbergen afkomstig.

Het terrein is niet afgezet, je kunt zo alles meenemen.

NOS-verslaggever Nicole Le Fever

De politie gaat nu op meer plekken zoeken. Volgens NOS-verslaggever Nicole Le Fever hadden buurtbewoners al eerder gezegd dat niet alleen in de buurt van de kampeerplek moet worden gezocht waar Joey voor het laatst is gezien, maar ook in het gebied waar Bjorn en Derya Breukers na het kamperen opdoken.

De spullen van het drietal liggen nog steeds verspreid over het terrein waar ze hebben gekampeerd. "Het terrein is niet afgezet, je kunt zo alles meenemen", zegt Le Fever.

Levend

De politiechef is niet optimistisch over de kans dat Joey nog levend zal worden gevonden. "Laten we realistisch zijn", zei hij op een persconferentie. "Hij is nu al een hele tijd vermist."

Bij de komende zoektocht gaat de politie ook weer speurhonden inzetten die gespecialiseerd zijn in het vinden van lijken.

Drugs

Ook gaat de politie de telefoongegevens van het drietal nader bekijken, een chronologische tijdlijn opstellen van de gebeurtenissen en iedereen ondervragen die contact heeft gehad met het drietal, hoe kort dat ook is geweest. Verder heeft de politie bevestigd dat de drie drugs hebben gebruikt.

Bjorn en Derya Breukers zijn volgens de politie nog in Turkije. Ze mogen het land niet uit en moeten zich elke week melden. Op dit moment is er volgens de politie geen rol voor hen weggelegd bij het onderzoek, maar dat kan de komende dagen veranderen.

Liaison

In Turkije zijn geen Nederlandse politieteams actief. Wel is er een Nederlandse liaison-officier in het land die helpt bij de informatie-uitwisseling.

De laatste grote zoektocht naar Joey Hoffmann was zaterdag. Deze werd na een paar uur wegens de hitte afgebroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl