NOS SportAangepast

Vetter was 'doodsbang' in meerkampfinale

Haar doel was top-5, maar dat doel had meerkampster Anouk Vetter na de eerste dag van de WK atletiek alweer uit haar hoofd gezet. "Het viel me gewoon heel erg tegen en er moest nog heel veel goed gaan om überhaupt op het podium te komen."

Vetter: ik kan het nog steeds niet geloven

En dat lukte haar toch. De 24-jarige Vetter, de regerend Europees kampioene, veroverde uiteindelijk de bronzen medaille op de WK in Londen. "Ik kan het nog steeds niet geloven", vertelde ze na de beslissende en afsluitende race op de 800 meter. "Iemand moet me echt wakker maken, want ik heb het gevoel dat ik droom!"

Nationaal record

Vetter kende na die eerste tegenvallende dag in Londen een heel sterke tweede dag, waarbij ze vooral profiteerde van een hele verre worp met de speer. Die bracht haar naar de derde plek in het klassement. Daarna moest ze nog in actie komen op de 800 meter. "Ik was echt enorm bang bij de start. Vooral bang om mijzelf teleur te stellen, want ik kon alleen maar brons verliezen."

Met een nationaal record (6.636 punten) stelde ze uiteindelijk die bronzen plak veilig. "De laatste 300 meter dacht ik niet meer na, maar ik heb alles gegeven. Dit was echt een droom. En die droom is uitgekomen!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl