Varenhorst/Van Garderen kansloos ten onder in halve finales

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geen finaleplaats voor Varenhorst en Van Garderen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het is Maarten van Garderen en Christiaan Varenhorst niet gelukt zich te plaatsen voor de finale van de WK beachvolleybal in Wenen. De Braziliaanse combinatie Evandro/Andre was met duidelijke cijfers te sterk: 21-15, 21-13.

"Onze side-out was niet goed genoeg. We hadden te veel moeite met hun service. Dit leek totaal niet op hoe we gisteren speelden'', vertelt Varenhorst. Ook de stromende regen speelde een rol.

Van Garderen: "Ik had dat pas een keer eerder meegemaakt, maar het is geen excuus. Zij hebben er ook last van. Zeker met 'setten' is het moeilijk. Maar zij serveerden gewoon te goed, daar hadden wij geen antwoord op."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Varenhorst na verlies in halve finale: nu richten op medaille

Accu opladen

Nu is het zaak om de accu zo snel mogelijk op te laden voor de strijd om brons. "We gaan nog wel even terugblikken op deze partij, maar dat doen we volgende week. Nu moeten we niet bij de pakken neerzitten en straks weer volle bak gaan. Dat leer je wel in het beachvolleybal. Ik heb al wel eens zeven partijen in twee dagen gespeeld.''

Het kersverse duo kende een geweldige week in Wenen, maar tegen de slagkracht van vooral Evandro had het weinig in te brengen. Door de stromende regen was de bal glad en zwaar en dat kwam het spel van de Nederlanders niet ten goede.

In beide sets konden de Nederlanders met hangen en wurgen lang bijblijven. Het Braziliaanse koppel serveerde en blokkeerde echter te goed en staat met recht in de finale.

Brons

Varenhorst en Van Garderen spelen om 13.45 uur om het brons. Dat wordt een duel met de verliezer van de andere halve finale, de Russen Nikita Liamin en Vjatsjeslav Krasilnikov . De Oostenrijkers Clemens Doppler en Alexander Horst zijn tot de finale doorgedrongen.

STER Reclame