Nils Nielsen ANP

Deense woede om kritiek van Mühren op Oranjevrouwen

tijd van publicatie Aangepast

Aan de vooravond van de EK-finale tussen Nederland en Denemarken heeft kritiek uit onverwachte hoek nogal wat stof doen opwaaien.

"Ik word niet snel boos", opent de Deense bondscoach Nils Nielsen zaterdagmiddag zijn betoog op de persconferentie in Enschede, "maar toen ik gisteren de Nederlandse krant opensloeg, werd ik het wel."

Nielsen las in De Telegraaf kritiek van oud-international Arnold Mühren op het niveau van Oranje. In de krant stelt Mühren dat de Nederlandse vrouwen het nog lastig zouden krijgen tegen de vijfde klasse amateurs bij de mannen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bondscoach Denemarken kraakt opmerkingen Mühren

"Hij is één van de sterren van het EK van 1988, en hij gaat het hebben over het vrouwenelftal. Ik heb geen idee waarom hij zoiets zegt. Maar ik hoop dat iedereen in Nederland achter het team gaat staan, want dat verdienen ze. Ze hebben zo goed gespeeld. Ze vechten voor een titel", aldus Nielsen.

'Wees niet respectloos'

Om er met een vurig betoog aan toe te voegen: "Als je niet van vrouwenvoetbal houdt, houd dan liever je mond. Wees niet respectloos. Laat die meiden voetballen. Ze verdienen lof."

Ook bondscoach Sarina Wiegman werd op haar persconferentie gevraagd naar de kritiek van Mühren, maar zij wilde er weinig woorden aan vuil maken. "Ik ben met één ding bezig en dat is de wedstrijd tegen Denemarken. Of ik het eens ben met de kritiek? Wat denk je zelf."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Of dit amateurniveau vijfde klasse is? Wat denk je zelf?'

STER reclame