Sarina Wiegman
NOS VoetbalAangepast

Titel of niet, Wiegman hoeft geen celebrity te zijn

"Ik ben met één ding bezig en dat is de wedstrijd tegen Denemarken." Die zin kwam zaterdagmiddag vele malen vloeiend, haast ingestudeerd, uit de mond van bondscoach Sarina Wiegman op de persconferentie van Oranje in Enschede.

Om er in één adem aan toe te voegen. "We bereiden ons net zo voor als op de vorige wedstrijden."

Wiegman wil zich niet gek laten maken, een dag voor de finale. Ook op de vraag of haar leven, net als dat van haar speelsters, niet ingrijpend zal veranderen nu ze beroemd zijn. "Ik volg geen sociale media. Ik wil geen celebrity zijn."

Naast Wiegman stond ook Vivianne Miedema, eveneens nuchter, de pers te woord. "We weten dat Denemarken een sterke tegenstander is. Ze hebben laten zien dat ze gegroeid zijn in het toernooi. Zeker omdat ze Duitsland uit het toernooi hebben geknikkerd, iets wat wij wel mooi vonden."

Of Miedema niet bang is voor een strafschoppenserie, zeker gezien het feit dat de Deensen daarmee Oostenrijk uitschakelden in de halve finales? Nee, bleef ze kalm.

"We hebben op penalty's getraind. We weten dat de Deense keeper goed is in het stoppen van penalty's, maar onze keepster is daar nog beter in."

'Iedereen heeft er heel erg veel zin in'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl