Varenhorst en Van Garderen naar halve finales WK

Aangepast
fivb.com

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen hebben op de WK beachvolleybal in Wenen knap de halve finales bereikt. De Spanjaarden Pablo Herrera en AndriƔn Gavira gingen met 22-20, 19-21, 14-16 ten onder.

Het kersverse Nederlandse duo, dat het toernooi binnenkwam met een wildcard, sloeg zowel in de eerste als de tweede set een gaatje, maar dat leverde maar een keer setwinst op.

De ervaren Spanjaarden (Herrera pakte olympisch zilver in 2004) kwamen in de derde set met een paar lepe balletjes op voorsprong, maar het Oranje-duo bleef erin geloven.

Stukje bij beetje werd het gat gedicht en met een gelukje (netbal) was het raak op het tweede matchpoint.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Varenhorst/Van Garderen verslaan Spaans duo
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Brazilianen Evandro en Andre Loyola zijn zondagochtend de tegenstanders in de halve finale. Varenhorst en Van Garderen verloren in de groepsfase nipt van het als vierde geplaatste koppel.

"Van tevoren hadden niet veel mensen dit verwacht", zei Varenhorst na afloop. "Maar met het niveau wat we neerzetten is het niet eens een wonder. We hebben wel een beetje geluk, maar dat komt wel door het lef wat we tonen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Garderen en Varenhorst: met dit niveau is het geen wonder

Van Garderen, die in Italiƫ in de zaal speelt en pas drie maanden met Varenhorst een koppel op het zand vormt, kon het amper geloven. "Ongelooflijk, we spelen zo goed. Ze verdedigden goed, maar Christiaan zei steeds: gewoon gaan."

De twee werden met een wildcard toegelaten tot het toernooi. "Ik denk dat wij bewijzen dat het goed is dat die worden uitgedeeld", aldus Varenhorst. "We gaan nu voor een medaille. We gaan er volle bak voor om de finale te halen, maar het zijn extreem goede teams die we nu nog treffen."

STER Reclame