Maarten van Garderen en Christiaan Varenhorst
NOS SportAangepast

Varenhorst en Van Garderen naar halve finales WK

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen hebben op de WK beachvolleybal in Wenen knap de halve finales bereikt. De Spanjaarden Pablo Herrera en Andrián Gavira gingen met 22-20, 19-21, 14-16 ten onder.

Het kersverse Nederlandse duo, dat het toernooi binnenkwam met een wildcard, sloeg zowel in de eerste als de tweede set een gaatje, maar dat leverde maar een keer setwinst op.

De ervaren Spanjaarden (Herrera pakte olympisch zilver in 2004) kwamen in de derde set met een paar lepe balletjes op voorsprong, maar het Oranje-duo bleef erin geloven.

Stukje bij beetje werd het gat gedicht en met een gelukje (netbal) was het raak op het tweede matchpoint.

Varenhorst/Van Garderen verslaan Spaans duo

De Brazilianen Evandro en Andre Loyola zijn zondagochtend de tegenstanders in de halve finale. Varenhorst en Van Garderen verloren in de groepsfase nipt van het als vierde geplaatste koppel.

"Van tevoren hadden niet veel mensen dit verwacht", zei Varenhorst na afloop. "Maar met het niveau wat we neerzetten is het niet eens een wonder. We hebben wel een beetje geluk, maar dat komt wel door het lef wat we tonen."

Van Garderen en Varenhorst: met dit niveau is het geen wonder

Van Garderen, die in Italië in de zaal speelt en pas drie maanden met Varenhorst een koppel op het zand vormt, kon het amper geloven. "Ongelooflijk, we spelen zo goed. Ze verdedigden goed, maar Christiaan zei steeds: gewoon gaan."

De twee werden met een wildcard toegelaten tot het toernooi. "Ik denk dat wij bewijzen dat het goed is dat die worden uitgedeeld", aldus Varenhorst. "We gaan nu voor een medaille. We gaan er volle bak voor om de finale te halen, maar het zijn extreem goede teams die we nu nog treffen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl