Talent Kokkinakis verrast Berdych en pakt eerste finaleplaats

Aangepast
Thanasi Kokkinakis AFP

Thanasi Kokkinakis heeft in Los Cabos voor een stunt gezorgd door de Tsjech Tomás Berdych met 3-6, 7-6 (5), 6-4 te verslaan. De 21-jarige Australiër boekte daarmee de eerste finaleplaats uit zijn loopbaan.

Kokkinakis wordt al jaren gezien als een talent en stond twee jaar geleden al 59ste van de wereld. Achttien maanden aan blessureleed wierpen hem echter ver terug. In mei maakte de huidige nummer 454 van de wereld zijn rentree.

Bij 5-2 in de derde set had Kokkinakis nog wat last van zenuwen. Hij verloor zijn opslagbeurt en verspeelde ook nog eens vier wedstrijdpunten. Op het vijfde was het echter alsnog raak.

Door het oog van de naald

Kei Nishikori bereikte bij het ATP-toernooi in Washington ternauwernood de halve finales. De als tweede geplaatste Japanner kroop tegen de pas 20-jarige Amerikaan Tommy Paul door het oog van de naald: 3-6, 7-6 (8), 6-4.

Kei Nishikori EPA

De nummer 225 van de wereld, die speelde op een wildcard, had al indruk gemaakt met zeges op Lucas Pouille en Gilles Muller. Tegen Nishikori kreeg hij in de tweede set bij 5-3 een matchpoint en in de tiebreak nog eens twee.

Nishikori pakte echter alsnog de set en daarmee was het verzet gebroken van Paul. De Japanner treft in de halve finales opnieuw een 20-jarige: de Duitser Alexander Zverev.

STER Reclame