Paul Kagame wint verkiezingen Rwanda AFP / NOS

Goedemorgen! Bewolking en zon wisselen elkaar af vandaag. Er vallen ook buien en de middagtemperatuur ligt tussen de 19 en 22 graden. Morgen is de kans op regen kleiner, maar het wordt niet veel warmer.

Wat heb je gemist?

Turkse politie laat Haaksbergse echtpaar vrij

Bjorn en Derya Breukers zijn vrijgelaten door de Turkse politie. Het echtpaar uit Haaksbergen mag het land echter niet verlaten en moet zich elke week melden bij de politie. Het stel werd sinds woensdag gehoord in verband met de verdwijning van Joey Hoffmann.

Joey Hoffmann (links), Breukers en Derya Facebook / Politie

Monsterzege voor zittend president Rwanda

President Paul Kagame heeft 98 procent van de stemmen gekregen bij de presidentsverkiezingen in Rwanda. Dat is geen verrassing. Kagame (59) is al sinds 1994 de machtigste man van het land en sinds 2000 officieel president.

Kagame op een verkiezingsbijeenkomst in Kigali Reuters

Pentagon doet Chinese drones in de ban

Het Amerikaanse leger heeft het gebruik van drones van de Chinese fabrikant DJI verboden wegens "cyberkwetsbaarheden". Ook mogen er geen software van DJI meer worden gebruiken, meldt persbureau Reuters.

'Meest gehate man van Amerika' schuldig aan fraude

De Amerikaan die berucht werd omdat hij een aidsmedicijn enorm duur maakte, is schuldig bevonden aan fraude. Martin Shkreli's straf wordt later bepaald. Hem hangt maximaal twintig jaar cel boven het hoofd.

Martin Shkreli wordt weggevoerd AFP

Verder vandaag...

Vakantiegangers moeten rekening houden met veel vertraging op de Europese wegen. Vooral in Frankrijk, Italië en Duitsland verwacht de ANWB lange files. De Franse verkeerspolitie zet zich schrap voor een tweede zwarte zaterdag op de wegen in de Rhônevallei (A6/A7). In Italië wordt de drukste zaterdag van het jaar verwacht.

In de hoofdstad is de Canal Parade: de botenparade van Pride Amsterdam. De tocht begint om 13.00 uur uur bij het Scheepvaartmuseum.

Het voetbalseizoen begint met de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal. Landskampioen Feyenoord neemt het om 18.00 uur op tegen bekerwinnaar Vitesse in De Kuip.

Fijne dag!

STER reclame