Turkse politie laat Haaksbergse echtpaar vrij

Aangepast op
Joey Hoffmann (links), Breukers en Derya Politie

Bjorn en Derya Breukers zijn vanavond laat vrijgelaten door de Turkse politie. Het echtpaar uit Haaksbergen mag het land echter niet verlaten en moet zich voorlopig elke week melden bij de politie.

Het stel werd sinds woensdag door de Turkse politie gehoord in verband met de verdwijning van Joey Hoffmann. Het drietal reisde eind juni samen naar de Zuid-Turkse plaats Silifke waar het echtpaar een huis wilde bouwen. De Telegraaf meldt dat de twee hun witte Mercedesbusje waarmee ze samen met Hofmann naar Turkije zijn gereisd, voorlopig niet terugkrijgen. De recherche wil dat nog onderzoeken.

Spoorloos

De drie zouden volgens de krant voorafgaand aan Joey's verdwijning speed hebben gebruikt. Bjorn en Derya moesten na hun vrijlating naar het ziekenhuis voor een bloed- en urinetest.

Volgens getuigen zou het drietal ruzie hebben gekregen. Joey Hoffmann werd voor het laatst op 8 juli gezien. Volgens Bjorn en Derya Breukers had hij heimwee gekregen en wilde hij terug naar Nederland. Sindsdien is hij spoorloos.