Usain Bolt
NOS SportAangepast

Ontevreden Bolt slaagt voor eerste test

Usain Bolt heeft voor een volgepakt London Stadium zijn eerste test op de WK atletiek glansrijk doorstaan. Na een wat moeizame start sprintte de elfvoudig wereldkampioen probleemloos naar de halve finales op de 100 meter, de enige individuele afstand die hij in Londen afwerkt.

Afscheid

De Jamaicaan is bezig aan zijn laatste wedstrijden van zijn imposante loopbaan. De wereldrecordhouder (9,58 seconden) gaat in Londen voor de wereldtitels op de 100 en de 4x100 meter.

Bolt soeverein naar halve finales op 100 meter

De achtvoudig olympisch kampioen heeft dit seizoen slechts een keer onder de 10 seconden gelopen. In Londen bleef de wereldkampioen ook boven de grens, maar zijn 10,07 kwam ogenschijnlijk makkelijk tot stand. Ruim voor de finish hield hij in.

Hij klaagde na afloop wel over de kwaliteit van de startblokken.

Na het afzeggen van de Canadees Andre de Grasse lijken de Amerikanen Justin Gatlin, Christian Coleman en de Jamaicanen Yohan Blake en Julian Forte de voornaamste tegenstanders van Bolt in Londen.

Gatlin uitgefloten

Gatlin had weinig moeite om de volgende ronde te halen. Met 10,05 seconden was de voormalig wereld- en olympisch kampioen veruit de snelste van zijn serie. De Amerikaan met een dopingverleden werd uitgefloten tijdens zijn race.

Coleman en Forte wonnen ook hun series. Forte maakte indruk met een tijd onder de 10 seconden: 9,99. Coleman, met 9,82 de snelste man dit seizoen, bleef er met 10,01 net boven.

De snelle Zuid-Afrikaan Akani Simbine haalde de halve finales op basis van zijn tijd. Hij kwam in zijn serie niet verder dan de vierde tijd, maar zijn 10,15 was toch voldoende om met de zes beste verliezers door te mogen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl