Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee YouTube

Deeespaaacito - krijg jij het nummer ook niet meer uit je hoofd? Met jou miljoenen anderen, zo blijkt. De zomerhit van Luis Fonsi en Daddy Yankee is namelijk sinds vandaag de meest bekeken YouTube-video ooit. Despacito verslaat het nummer See You Again van Wiz Khalifa en Charlie Puth.

De officiële clip van Despacito, dus die zonder Justin Bieber, heeft momenteel ruim 2.997.000.000 views. De clip See You Again is ruim 2.994.000.000 bekeken. Luis Fonsi's zomerhit wordt naar alle waarschijnlijkheid vandaag de eerste video ooit die de grens van 3 miljard views doorbreekt.

Bij deze cijfers is nog niet eens de remix met Justin Bieber meegeteld: die clip heeft ook meer dan 464.000.000 views.

Het heeft Despacito 203 dagen gekost om de meest bekeken video ooit te worden. En dit is niet het enige record dat de clip heeft verbroken: het is ook de meest gelikete video ooit op YouTube en het is de enige video die zo snel de 2 en 2,5 miljard views heeft gehaald. In Nederland werd de video 17 miljoen keer bekeken.

"Dit is niet alleen belangrijk voor mij, maar ook voor Latijns-Amerikaanse muziek en onze cultuur. Omdat onze plaat zichtbaar is op een platform als YouTube, bereiken we mensen van over de hele wereld, iets wat zo'n 10 jaar geleden nagenoeg onmogelijk was", zegt Luis Fonsi. "De afgelopen zes maanden lijken wel een droom en ik ben dankbaar voor alle mensen die net zo van deze plaat genieten als wij en hem blijven draaien en delen."

Latijns-Amerikaanse muziek is inderdaad populairder dan ooit, zegt YouTube. Ongeveer een derde van de artiesten in YouTubes top-100 van 2017 is van Latijns-Amerikaanse afkomst.

Vorige records

Voor Despacito was See You Again dus de recordhouder. Dat nummer komt van de soundtrack van actiefilm Furious 7 en is een eerbetoon aan de overleden hoofdrolspeler Paul Walker. See You Again won meerdere muziekprijzen en was genomineerd voor een Grammy.

Voor See You Again was het lied van de Zuid-Koreaanse rapper Psy jarenlang de nummer een. Gangnam Style brak als eerste de grote records: de 1 miljard en 2 miljard views. Het dansje uit de clip was ontzettend populair.

STER reclame