Wawrinka richt zich op 2018 en beëindigt seizoen

Stan Wawrinka PA

Stan Wawrinka komt dit seizoen niet meer in actie. De Zwitser meldde zich al af voor de masterstoernooien van Montreal en Cincinnati, maar nu blijkt dat zijn knieblessure zo ernstig is dat hij de rest van 2017 ook moet laten schieten.

De 32-jarige Wawrinka mist door zijn blessure onder meer de US Open, waar hij in 2016 de titel veroverde. De nummer vijf van de wereld haalde vorig jaar in Toronto, dat om en om met Montreal een toernooi uit de mastersserie organiseert, de laatste vier.

Wawrinka liep de blessure in de aanloop naar Wimbledon op. Hij speelde daar nog wel, maar werd direct uitgeschakeld. Op Roland Garros bereikte hij de finale.

"Dit was de enige oplossing om de komende jaren nog op topniveau te kunnen blijven spelen", gaf Wawrinka een verklaring.

Blessuregolf

Een blessuregolf teistert momenteel de mondiale tennistop. Naast Wawrinka zijn ook Novak Djokovic (mist rest van het seizoen), Andy Murray, Marin Cilic, Maria Sjarapova en Victoria Azarenka om uiteenlopende fysieke klachten uit de roulatie.

STER Reclame