Club Vie in Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Nachtclub in Rotterdam dicht na reeks zedenmisdrijven

Club Vie in Rotterdam is voor drie maanden dicht. Burgemeester Aboutaleb heeft de sluiting bevolen omdat de afgelopen anderhalf jaar elf vrouwen zouden zijn gedrogeerd in de nachtclub onder de Willemsbrug. Daarna werden ze aangerand of verkracht.

De slachtoffers zouden hun belagers hebben ontmoet in de club. Het seksuele geweld speelde zich af in hotels en woningen.

Bodycams

De politie bracht de eigenaar in april op de hoogte van acht zedenmisdrijven. De uitbater schafte vervolgens bodycams aan voor zijn bewakers. Ook huurde hij een extra portier in om vrouwen die naar huis wilden naar hun auto te begeleiden. Maar afgelopen maand waren er opnieuw incidenten.

"Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Ook ik baal ontzettend van de situatie", vertelt eigenaar Tony Carbonaro van Club Vie aan RTV Rijnmond. De sluiting van zijn bedrijf heeft hem verrast. "Ik weet dat een straf van drie maanden alleen wordt opgelegd bij zware schietpartijen."

Strop

Voor Carbonaro is het ook een flinke financiële strop. "Een weekend dicht is al een ramp, maar drie maanden", aldus de verbaasde uitbater. "Ik heb vijftig man personeel in dienst, maar ik moet voorlopig ontslag aanvragen. Ik heb geen kleine kroeg op de hoek, maar een grote club. We zijn blij als we na een weekend nog iets overhouden voor onszelf."

Volgens de gemeente Rotterdam zijn de gepleegde misdrijven zo schokkend, dat sluiting voor drie maanden gerechtvaardigd is. De eigenaar krijgt van de gemeente in die periode de tijd om orde op zaken te stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl