Varenhorst en Van Garderen denderen door op WK

Aangepast

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen hebben op de WK beachvolleybal in Wenen de laatste acht bereikt door Diaz Nivaldo en Sergio Gonzalez met 21-13, 21-23, 15-13 te verslaan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Varenhorst/Van Garderen knokt zich naar kwartfinales WK beachvolleybal
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Varenhorst en Van Garderen (45) maakten donderdag al indruk door het als eerste geplaatste duo Filho/Santos te kloppen. Ook tegen de Cubanen (24) waren ze goed op dreef. Van Garderen verdedigde sterk in de Oostenrijkse hitte, terwijl de 2,12 meter lange Varenhorst excelleerde met zijn blocks.

De Nederlanders liepen direct uit naar 6-0 en hielden die voorsprong de hele set vast. In de spannende tweede set lieten ze drie matchpoints onbenut, maar in de derde was het op het zesde matchpoint alsnog raak.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Varenhorst: lijkt alsof Van Garderen al jaren lang beachvolleybalt

Varenhorst, twee jaar geleden samen met Reinder Nummerdor nog verliezend finalist op de WK, en Van Garderen nemen het zaterdag in de kwartfinales op tegen de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira, die als negende geplaatst zijn.

Olympisch kampioenen eruit

Chaim Schalk en Ben Saxton zorgden voor een grote verrassing door de titelhouders Alison Cerutti en Bruno Schmidt te verslaan. De Canadezen waren de olympisch kampioenen met 21-19, 19-21, 15-13 de baas.

STER Reclame