NOS VoetbalAangepast

Brands: uitschakeling grote ramp, maar Cocu blijft

Brands over uitschakeling: grote ramp

De vroege uitschakeling van PSV in de voorronde van de Europa League zal geen gevolgen hebben voor de positie van trainer Phillip Cocu. Technisch manager Marcel Brands sprak vrijdagochtend vlak voor vertrek uit Kroatië, waar de Eindhovense ploeg door Osjiek werd uitgeschakeld, het vertrouwen uit in zijn hoofdtrainer. "Een ontslag van Phillip is geen issue. Dat is nu niet aan de orde."

Volgens Brands is er wel sprake van 'een grote ramp'. "Niet alleen voor de supporters en sportief is dit een ramp. Qua budget hebben we nu een behoorlijk gat te vullen." De Eindhovense club heeft voor dit seizoen zes miljoen euro aan inkomsten uit Europees voetbal in de boeken staan.

'Niet alles op z'n kop gaan zetten'

"We hebben twee keer niet gebracht wat we moeten brengen. We hebben vorig seizoen teleurstellend gepresteerd. Te vaak gelijkgespeeld. We hebben geëvalueerd. We moeten nu niet na twee wedstrijden alles op z'n kop gaan zetten. Versterkingen? Ik blijf me in eerste instantie richten op de positie van linksback. Dat was al ons plan. Ik vraag me eerder af wat ons nog te wachten staat als het gaat om onze eigen spelers."

PSV wist zich donderdagavond niet te plaatsen voor de play-offs van de Europa League. Het internationale seizoen van de Eindhovenaren eindigde in Kroatië bij het enigszins onbeduidende NK Osijek, dat in de moordende hitte ook het tweede duel in de derde ronde van de kwalificatie met 1-0 won. Het is voor het eerst in 44 jaar dat PSV niet in een Europees hoofdtoernooi uitkomt.

Marcel Brands in Kroatië, op de achtergrond Toon Gerbrands

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl