123RF
NOS NieuwsAangepast

Aldi haalt alle eieren uit de schappen in Duitsland

Aldi haalt alle eieren uit zijn Duitse supermarkten. Bij nieuwe leveranties moet laboratoriumonderzoek aantonen dat ze vrij zijn van het luizenbestrijdingsmiddel fipronil.

Eerder besloot Aldi in Duitsland alleen eieren van besmette bedrijven te weren, maar daar komt de supermarktketen nu dus van terug.

Schone lei

Een rigoureuze beslissing, zegt correspondent Jeroen Wollaars. "Het is een voorzorgsmaatregel. Ze gaan er niet vanuit dat er nog veel besmette eieren in omloop zijn. Maar ik krijg de indruk dat ze met een schone lei willen beginnen."

Klanten die nog eieren in huis hebben, kunnen die terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug.

Eieren in Nederland

In de Nederlandse Aldi-winkels blijven de eieren voorlopig liggen, zegt een woordvoerder tegen de NOS. Het bedrijf komt later vandaag met een verklaring.

Het Centraal Bureau Levensmiddelen zegt dat consumenten zich geen zorgen hoeven te maken. "Alle eieren die nu in de Nederlandse supermarkten liggen zijn veilig", zegt algemeen directeur René Roorda in het NOS Radio 1 Journaal.

Schadepost

De afgelopen dagen moesten besmette eieren uit de schappen worden gehaald, waardoor de supermarktsector een flinke schade heeft opgelopen. Die loopt op tot in de vele miljoenen euro's, zegt Roorda.

"Het zijn niet alleen kosten die op de winkelvloer gemaakt moeten worden. De eieren moeten ook nog uit de voedselketen worden verwijderd. Daar zijn enorme kosten mee gemoeid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl