Feest bij de speelsters van Oranje ANP

Ruim 3,3 miljoen Oranjefans zagen winst tegen Engeland

tijd van publicatie Aangepast

De halve finale van het vrouwenvoetbal gisteren op NPO 1 heeft ruim 3,3 miljoen kijkers getrokken. Nog niet eerder keken zo veel mensen tegelijk naar de verrichtingen van de Oranjevrouwen. Nederland won de wedstrijd tegen Engeland met 3-0.

De laatste poulewedstrijd tegen Belgiƫ was tot nu toe de best bekeken wedstrijd met 2,4 miljoen mensen. De duels in de poule tegen Noorwegen en Denemarken, trokken respectievelijk 2,1 miljoen en 2,2 kijkers. De kwartfinale tegen Zweden werd door ruim 2 miljoen mensen bekeken.

Na de automatische registratie van de kijkcijfers werd eerder melding gemaakt van ruim 2,8 miljoen kijkers naar de wedstrijd van Oranje tegen Engeland. Maar door de verlenging van de wedstrijd ervoor (Denemarken-Oostenrijk) klopten de automatische tijden van de registratie van Oranje niet meer. De cijfers van de wedstrijd zijn later met de hand gecorrigeerd en komen dus uit op 3,3 miljoen.

Zondag speelt Nederland de finale tegen Denemarken, de ploeg die in de groepsfase door Oranje met 1-0 werd verslagen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Oranje voor het eerst in de historie in EK-finale
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame