Usain Bolt
NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

Het EK voetbal voor vrouwen eist nog altijd veel aandacht op, zeker nu Oranje zich voor de finale van zondag heeft weten te plaatsen. Maar de focus gaat vanaf vandaag ook naar twee WK's: beachvolleybal in Wenen en atletiek in Londen.

Om bij dat laatste megasportevenement te beginnen: dat staat vooral in het teken van het afscheid van sprintfenomeen Usain Bolt.

De veelvoudig olympisch en wereldkampioen loopt in de Britse hoofdstad zijn laatste 100 meters in wedstrijdverband en dat zullen we weten ook. De Jamaicaan komt vandaag al aan de start in de series.

Vanavond om 20.00 uur zijn NOS.nl en Studio Sport op NPO 3 er live bij in Londen, waar ook Sifan Hassan op de baan zal verschijnen voor de series van de 1.500 meter en Erik Cadée moet proberen de finale bij het discuswerpen te bereiken.

Extra uitzending beachvolleybal

Al eerder op de dag wordt geschakeld naar Wenen, waar wordt gestreden om de wereldtitels in het beachvolleybal. De extra uitzending begint om 14.00 uur en is te zien op NOS.nl en NPO 1.

In het Sportjournaal wordt teruggeblikt op de halve finale die de Nederlandse voetbalsters gisteren in Enschede speelden tegen Engeland. Ook wordt vooruitgekeken naar het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse van zaterdag. De wedstrijd van de volleybalsters in de finale van de World Grand Prix tegen gastland China komt eveneens aan bod.

Programma's vrijdag

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
14.00 uurWK beachvolleybalNOS.nl, NPO 1 en NPO Sport
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.00 uurWK atletiekNOS.nl, NPO 3 en NPO Sport
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2
23.25 uurLate journaal met sportNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl