Kristen Knip brengt redding
NOS SportAangepast

Volleybalsters komen net tekort tegen titelhouder Brazilië

De Nederlandse volleybalsters hebben in Nanjing een valse start gemaakt op het finaletoernooi van de World Grand Prix. Er werd in de Chinese stad onnodig met 3-2 verloren van titelverdediger Brazilië: 27-25, 23-25, 25-22, 22-25, 11-15.

Brazilië schakelde Oranje vorig jaar in de halve finales uit. Het leek er in de eerste drie sets op dat Nederland zich voor die nederlaag zou revancheren. Het tweede bedrijf ging weliswaar verloren, maar dat was vooral te wijten aan het slordige spel van Oranje in die fase. Zo waren de eerste zes punten voor de opponent.

Uiteindelijk brak die slordige tweede set de ploeg van Jamie Morrison toch op. De energie ebde zichtbaar weg en vanaf de vierde set, waarin nog wel een 13-11 voorsprong werd genomen, was het eigenlijk gedaan. Zelfs de uitblinkende Celeste Plak kon de nederlaag niet voorkomen.

Volleybalsters komen net tekort tegen titelhouder Brazilië

Eerste twee

Vrijdagmiddag treft Nederland China, de andere ploeg in de poule. Het gastland won woensdag met 3-0 van Brazilië. De eerste twee van de drie landen in de poule gaan door naar de halve finales. Oranje zit daar bij als het weet te winnen van de olympisch kampioen.

In de andere poule zijn Italië en Servië al zeker van een plaats bij de laatste vier. In hun onderlinge duel van vrijdag staat nog wel de groepswinst op het spel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl