Neymar
NOS VoetbalAangepast

Spaanse profliga weigert cheque Neymar van 222 miljoen euro

Er is een kink in de kabel rondom de overgang van Neymar naar Paris Saint-Germain. De cheque waarmee de advocaten van Neymar zijn contract wilden afkopen, is geweigerd door de Spaanse profliga LFP.

De profliga is de Spaanse variant van de Nederlandse Eredivisie NV. De LFP weigerde donderdag de cheque van 222 miljoen euro, de afkoopsom die als clausule is opgenomen in het contract tussen Neymar en Barcelona, omdat zij de herkomst van het geld niet kunnen achterhalen.

Zij betwijfelen ook of Paris Saint-Germain zich wel aan de regels van Financial Fair Play houdt.

Spaanse profliga weigert cheque Neymar

Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor het verdere verloop van de transfer. Neymar zou volgens de Franse sportkrant L'Équipe vrijdag al gepresenteerd worden in Parijs. Andere media hebben het over maandag.

Als het aan de Spaanse profliga ligt, volgen er op z'n minst nog enkele tussenstappen via tribunalen, alvorens de 25-jarige Braziliaan überhaupt geen speler meer is van Barcelona.

Verbazing

Ondertussen heeft de Franse voetbalbond verbaasd gereageerd op de weigering van de Spaanse officials. "We begrijpen er niets van. Volgens ons is er geen enkele reden om niet mee te werken. Neymar zou vrijgegeven moeten worden voor zijn overstap naar Paris Saint-Germain. We zien hem graag naar Frankrijk komen. Laat iedereen zich gewoon aan de internationale regels houden, dan komt het goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl