Van de Donk: denk dat heel gelijkwaardig is

Het Nederlands vrouwenelftal staat donderdagavond in de halve finale van het Europees kampioenschap. Voor Daniëlle van de Donk is het duel met Engeland bijzonder. De speelster van Arsenal treft een aantal teamgenoten. "Ik ken ze door en door..."

De prestaties van de Engelse vrouwen op het EK gaan dan ook niet onopgemerkt voorbij aan Van de Donk. "Ik volg ze op de voet. Het is superleuk om ze te zien spelen."

'Gelijkwaardig'

Engeland is voor de Nederlandse vrouwen de laatste horde op weg naar de finale. "Ik denk dat het heel gelijkwaardig is en dat we allebei volle bak moeten geven. Zij spelen veel de lange bal, wij moeten blijven voetballen. We zullen zien."

Van de Donk is tevreden over haar eigen prestaties tot nu toe. "Ik heb een beetje een andere rol op mij genomen, ben vooral rustig. Ik doe niet te veel moeilijke dingen, houd het simpel. Dat werkt voor het team."

Groot gevaar

Bondscoach Sarina Wiegman weigert mee te gaan met de mensen die roepen dat de winnaar van Nederland-Engeland ook de EK-titel zal veroveren.

"Dat is nou juist een heel groot gevaar om te zeggen. Zowel Oostenrijk als Denemarken heeft laten zien dat ze goed zijn en moeilijk te verslaan zijn. Anders staan ze niet in de halve finale."

Wiegman: Onverstoorbaar zijn

De vooruitzichten zijn goed, maar Wiegman weet donderdag pas kort voor de halve finale op het EK tegen Engeland of ze kan beschikken over Stefanie van der Gragt. De verdedigster van Oranje wordt woensdag op de afsluitende training in de Grolsch Veste nog een keer getest.

"Het gaat de goede kant op", zei Wiegman kort voor de grotendeels besloten oefensessie. "Vandaag is de volgende stap en wordt ze getest, dan weten we morgen hoe ze daaruit komt."

STER reclame