ANP
NOS Nieuws

Den Haag Vandaag-journalist Kees Sorgdrager (80) overleden

Journalist en televisiemaker Kees Sorgdrager is gisteren overleden. Dat bevestigt zijn vriend en collega Flip Feij. Sorgdrager is 80 jaar oud geworden.

"Hij was de man van de goed voorbereide interviews waarin altijd goed werd doorgevraagd", zegt Feij. "Het was een voorbeeld. Zijn interviews werden opgenomen en op journalistenopleidingen gebruikt als voorbeeld van hoe het hoort."

Hij begon in de jaren zestig als leerling-verslaggever bij het Haarlems Dagblad. Begin jaren zeventig presenteerde hij voor de NOS de uitzendingen over de verhoren in de Watergate-affaire. Dat afluisterschandaal leidde tot het aftreden van de Amerikaanse president Nixon in 1974.

Den Haag Vandaag

Sorgdrager werd het bekendst bij de Nederlandse publieke omroep. Hij maakte furore met het programma Den Haag Vandaag, de parlementaire rubriek van de NOS.

Daar werkte hij in '84 en '85 tijdens de RSV-enquête als interim-eindredacteur en mocht hij de verslagen presenteren. De parlementaire enquête ging over een groot scheepsbouwbedrijf dat miljoenen aan overheidssubsidies had verspild.

Naast zijn televisiewerk werkte Sorgdrager mee bij de radioprogramma's OVT (VPRO) en Met het oog op morgen (NOS).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl