Joey Hoffmann wordt sinds 8 juli vermist
NOS NieuwsAangepast

'Haaksbergenaar lag dag na vermissing vriend in Turks ziekenhuis'

De Haaksbergenaar Bjorn Breukers, die tot gisteren vermist was, is op 9 juli met ernstige verwondingen in een Turks ziekenhuis opgenomen. Dat zegt de Turkse politiechef Ilker Centinkaya tegen het AD. Een dag ervoor werd de 21-jarige Haaksbergenaar Joey Hoffmann voor het laatst gezien.

Bjorn Breukers wilde met zijn vrouw Derya naar Turkije verhuizen. Hoffmann reisde mee naar het land om te helpen bij het verbouwen van hun huis. Hoffmann werd, op 8 juli, voor het laatst gezien in Silifke, in het zuidoosten van Turkije.

De politiechef zegt dat Bjorn Breukers de dag erna in het ziekenhuis werd opgenomen met ernstige verwondingen, onder meer aan zijn hoofd. De Nederlander zou hebben gezegd dat hij bij het strand op de rotsen was gevallen. Volgens de politiechef heeft Breukers Hoffman kort voor de ziekenhuisopname nog gezien.

'Heel vreemd'

Breukers moest van de artsen een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Daarbij speelde ook mee dat hij een paar maanden geleden een nier had afgestaan aan zijn vrouw. Maar de Haaksbergenaar besloot om al na een dag het ziekenhuis te verlaten. "Heel vreemd", zegt de politiechef.

Kort na de vermissing van Hoffmann werd ook het koppel Breukers als vermist opgegeven. De Nederlandse politie meldde gisteren dat Nederlandse agenten in Turkije contact hebben gehad met de twee. Waar ze zich bevinden, is niet bekend.

De Nederlandse politie wil nog niet reageren op de berichten uit Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl