In de dierentuin voelt Miedema zich even weer 'een normaal mens'

Een dagje met de familie door de dierentuin banjeren en Vivianne Miedema is weer helemaal opgeladen. De spits van de Oranjevrouwen is na wat ontspanning klaar voor de grootste wedstrijd uit haar carrière tot nu toe.

"Ik kon even uit de bubbel weg en weer een normaal mens zijn", vertelt Miedema twee dagen voor de halve eindstrijd in Enschede. "Dat geeft weer energie. Iedereen is weer fris."

De verwachtingen zijn hooggespannen op het EK in eigen land. Zeker nu titelfavoriet Duitsland uit het toernooi is. Maar volgens Miedema is niet Oranje, maar tegenstander Engeland de favoriet donderdagavond.

Vivianne Miedema neemt de tijd voor een supporter ANP

"Dat waren ze voorafgaand aan het toernooi al. En tijdens dit EK hebben ze alleen maar laten zien dat ze inderdaad over ontzettend veel kwaliteit beschikken. Wij zijn een mooie outsider. Het wordt een zware kluif."

Toch is Miedema, die volgend seizoen onder contract staat bij Arsenal, niet ontevreden de Engelsen als opponent. "Hun spel ligt ons wel. Ze spelen een beetje zoals Noorwegen en Zweden. En veel speelsters van ons kennen Engeland goed, omdat ze daar spelen."

Als het interview met de spits is afgelopen, wordt ze meteen gedirigeerd naar de volgende cameraploeg. De aandacht voor de Oranjevrouwen is enorm. Uit binnen- en buitenland.

Lieke Martens wordt misschien wel het meest aangevraagd van allemaal. Ze is uitgegroeid tot een van de sterren van dit toernooi en het uithangbord van Oranje. De flair waarmee ze haar acties inzet op de flanken maakt indruk.

Ze is onderwerp van columns, er worden camera's apart op haar gericht en volwassen mannen willen met haar op de foto. "Misschien kan ik er na het toernooi van genieten, daar heb ik nu geen tijd voor. De focus ligt op het veld", zegt de 24-jarige Martens.

Een ontspannen Lieke Martens en Daniëlle van de Donk op het trainingsveld ANP

"De aandacht is wel gegroeid tijdens het toernooi. Dat komt natuurlijk ook door onze prestaties. Het voelt als een stukje waardering voor iets waar we al jarenlang mee bezig zijn. Dat is mooi."

Vlak voor het EK maakte Martens haar droomtransfer naar FC Barcelona wereldkundig. Het zijn fraaie weken voor haar. "Ik heb nu een paar goede duels gespeeld, maar ik moet er donderdag gewoon weer staan. Dan heb ik er niets aan dat er mooie dingen over me zijn geschreven."

STER reclame