NOS SportAangepast

Bolt (30) blijft dromen van bestaan als profvoetballer

Bolt tipt Mourinho

Sprintkampioen Usain Bolt hoopt zijn loopbaan als sporter nieuw leven in te blazen als profvoetballer. Vorig jaar liet Borussia Dortmund hem al eens proeven aan zo'n bestaan en binnenkort krijgt dat initiatief een vervolg. De uiterst serieuze Bolt, die volgende week tijdens de WK atletiek in Londen afscheid neemt, voelt in het voetbal echter niets voor een bijrol.

Want de 30-jarige Bolt neemt het, zo lijkt het, serieus op. "Als ik niet bij de topvijftig beste spelers zit, dan heeft het geen zin", aldus Bolt. "Ik wil geen middelmatige speler zijn, terwijl ik een van de beste sprinters was..."

Usain Bolt met het shirt van Manchester United

Manchester United

In het verleden stond Bolt al eens op het veld bij Manchester United, zijn grote liefde. En stiekem zal hij ervan dromen ooit als speler op Old Trafford te staan.

Misschien hint hij wel op een transfer door te stellen dat United wat minder behoudend moet gaan spelen. "Ik hoop dat Mourinho met twee spitsen gaat spelen", zo voorzag hij José Mourinho van wat ongevraagd advies.

"Ik ben van Manchester United gewend dat ze aanvallend spelen, maar Mourinho speelt veel defensiever. Als ik weer eens een wedstrijd bezoek, zal ik dat tegen hem zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl