ANP

Er komt definitief een Nationaal Kindervuurwerk bij de Erasmusbrug. De gemeente Rotterdam heeft toestemming gegeven voor het evenement en er geld voor uitgetrokken.

Begin dit jaar ontstond het idee. Zo kunnen kinderen die moeite hebben om tot twaalf uur wakker te blijven ook vuurwerk zien.

"Om 18.00 uur is er eerst muziek voor de kinderen en om 19.00 uur gaan we aftellen en is het voor hen al 2018. Kinderen hebben dan hun eigen tijdzone", grapt Klaas Rohde van evenementenbureau Fjuze tegen de regionale omroep Rijnmond. Het bureau is ook verantwoordelijk voor de organisatie van het vuurwerk om middernacht.

Ponton

Het kindervuurwerk wordt, anders dan de grote show, niet vanaf de Erasmusbrug afgestoken. Rohde: "Want daar zijn we dan druk bezig met het opbouwen van het Nationaal Vuurwerk."

In plaats daarvan wordt er voor de brug een ponton in het water gelegd. Het kindervuurwerk zal bestaan uit minder harde knallen en meer siervuurwerk en zal net als het Nationaal Vuurwerk landelijk worden uitgezonden.

STER reclame