Lammers: Verstappen maakte klassieke fout

Aangepast
Max Verstappen kijkt allerminst blij na de Grand Prix van Hongarije ANP

"Max zal er niet trots op zijn", spreekt Jan Lammers zijn oordeel uit over de actie waarbij Verstappen teamgenoot Daniel Ricciardo een vroeg einde van zijn race bezorgde op de Hungaroring.

De voormalig Formule 1-coureur en analyticus vervolgt: "Hij was te onstuimig en maakte een klassieke fout, in de emotie van het moment." Dat moment was in dit geval het niet te gelde kunnen maken van een goede start.

"Verstappen snuffelde al even aan de derde plaats, maar moest die plek ook weer inleveren omdat er geen ruimte was. Dan zie je vaker dat een coureur tegen beter weten in zijn positie terug wil pakken."

'Vriendschap op de proef'

Lammers kan zich vinden in de tijdstraf van tien seconden die Verstappen kreeg opgelegd vanwege het incident. Maar hij vindt ook dat het voorval niet groter moet worden gemaakt dan het is.

Lammers: straf voor Verstappen had nog hoger kunnen uitvallen

Jan Lammers vertelt in Langs de Lijn over de race van Verstappen op de Hungaroring.

"Het hoort ook bij de sport. Alles gebeurt op de grens en soms ga je dan net iets te ver. Uitgerekend Ricciardo had vooraf al gezegd dat hij bij de start van de Grand Prix van Hongarije geen vrienden zou gaan maken."

"Nu blijkt het dus andersom te zijn, want Verstappen stelt wel even de vriendschap met Ricciardo op de proef. Al denk ik dat het twee verstandige jongens zijn en dat ze dit weer uitpraten."

STER Reclame