NOS VoetbalAangepast

Engeland eist favorietenrol op tegen Oranje

Bronze: Engeland of Oranje wint waarschijnlijk het EK

Engeland is donderdag de tegenstander van Oranje in de halve finales van het EK voetbal. Volgens Engels international Lucy Bronze wordt in die wedstrijd het EK al beslist. "De winnaar van dat duel gaat waarschijnlijk ook het toernooi winnen."

De verdedigster, die zondag met haar ploeg Frankrijk met 1-0 uitschakelde in de kwartfinales, is onder de indruk van het Nederlands elftal. "We hebben allebei alles nog gewonnen. Ze doen het heel goed en hebben als gastland de steun van het thuispubliek."

'Wij zijn waarschijnlijk favoriet'

Toch is ze ervan overtuigd dat Engeland de beste papieren heeft op de eindzege, zeker nadat zondag Duitsland verrassend werd uitgeschakeld door Denemarken. "Wij zijn nu waarschijnlijk de favoriet. Als ik kijk naar de teams die nog over zijn, die hebben we allemaal in de laatste acht maanden verslagen."

Taylor: Oranje wordt weer een zware wedstrijd

Haar ploeggenoot Jodie Taylor, die het enige doelpunt maakte tegen Frankrijk, gelooft ook dat Engeland de titel kan pakken. "We doen het tot nog toe heel goed en denken dat we het kunnen afmaken."

Taylor is de topscorer van het toernooi en mede door haar vijf doelpunten won Engeland net als Oranje tot dusverre alle wedstrijden op het EK. "Nederland is een goede ploeg. Ik ken veel speelsters uit de Engelse competitie. Het wordt weer een zware wedstrijd, net als vandaag."

'Jammer dat ze elkaar nu al treffen'

Hoewel de Engelsen vol vertrouwen zitten, is voor NOS-analist Daphne Koster juist Oranje de favoriet. "Als ik de Nederlandse speelsters en de afgelopen wedstrijden zie, dan heeft Nederland het betere spel laten zien. Je moet tegen Engeland wel top zijn, maar we maken een hele goede kans."

"Op dit toernooi zijn Engeland en Nederland de teams in vorm", zegt collega-analist Anouk Hoogendijk. "Eigenlijk jammer dat ze elkaar nu al treffen. Dit zou een hele mooie finale zijn."

Engeland tegen Oranje na zege op Frankrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl