Vivianne Miedema wordt bejubeld door Shanice van de Sanden (7) en Lieke Martens (11) na haar eerste EK-goal
NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Wiegman: halve finale is een mijlpaal

Het ontwaken zondag was zoet voor de Oranjevrouwen. Na de overwinning in de kwartfinales tegen Zweden, zaterdagavond, wacht nu de halve finale op het EK. Daarin is Engeland de tegenstander.

Bondscoach Sarina Wiegman spreekt dan ook van 'een mijlpaal'. "Het bewijs is geleverd dat we ons kunnen meten met de sterkste landen. Het is voorlopig ons EK."

Bondscoach Wiegman: dit is een mijlpaal

Aanvalster Shanice van de Sanden beleeft het EK als een droom. "We hebben het gewoon geflikt! Al die mensen op de tribunes, dat geeft ons zoveel energie. Het is prachtig om dit met iedereen te vieren."

Spits Vivianne Miedema scoorde gisteren voor het eerst in dit toernooi. Toch voelde ze dat niet als een bevrijding. "Daar was en ben ik helemaal niet mee bezig. Het is fijn dat ik eindelijk mijn doelpuntje meepik, meer niet. Streep eronder? Die stond er al onder."

Engeland

Nu wacht Engeland bij de laatste vier. Die ploeg won zondagavond met 1-0 van Frankrijk. Miedema vertelde vooraf niet echt een voorkeur te hebben: "Frankrijk is individueel heel sterk. Het zijn gewoon allebei toplanden."

Van de Sanden hoopte stiekem al op Engeland, verklapte ze. "Dan tref ik nog wat teamgenoten van Liverpool." Volgens de aanvalster is Engeland een fysieke ploeg die op dit moment goed in vorm is.

Shanice van de Sanden loopt over van energie

Bondscoach Wiegman was voorzichtiger en wilde nog niet vooruitkijken naar donderdag. "We gaan nu nog even nagenieten en ons dan weer richten op de volgende tegenstander. Wij hebben nu vier wedstrijden gespeeld, die allemaal op dezelfde manier benaderd en allemaal gewonnen. Dat gaan we nu weer doen. Alles is mogelijk."

Daarmee doelt Wiegman ook op de verrassende uitschakeling van topfavoriet Duitsland. Miedema en Van de Sanden zijn blij dat ze de oosterburen niet meer kunnen treffen. Miedema: "De overwinning van Denemarken heeft ons vertrouwen gegeven. Het geeft aan dat iedereen van iedereen kan winnen."

Miedema breekt de ban, maar is er niet mee bezig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl